Őrlemények a konyhában – hogyan használhatjuk a csökkentett olajtartalmú őrleményeket?
Őrlemények a konyhában – hogyan használhatjuk a csökkentett olajtartalmú őrleményeket?
A PerfektNatura hidegen sajtolt olajainak előállítása során visszamarad egy értékes melléktermék: az olajpogácsa, vagyis a pellet. Ebből készítjük el őrleményeinket, amelyek csökkentett olajtartalmúak, de még mindig tele vannak tápanyagokkal és ízzel.
Jelenleg a következő őrleményeket kínáljuk:
- Lenmagőrlemény
- Tökmagőrlemény
- Máriatövismag-őrlemény
- Sárgabarackmag-őrlemény
Miért érdemes őrleményeket használni?
- Gazdag tápanyagforrás: A pellet őrlemények tele vannak fehérjével, rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
- Csökkentett olajtartalom: Így ideálisak azoknak, akik figyelnek a zsírfogyasztásra, de szeretnék a magok értékes beltartalmát élvezni.
- Sokoldalú felhasználás: A konyhában rengeteg formában beilleszthetők a mindennapi ételekbe.
Felhasználási tippek
- Smoothie-k, turmixok: Egy teáskanálnyi len- vagy tökmagőrlemény gazdagítja a reggeli turmixot rostokkal és fehérjével.
- Saláták és főzelékek: A tökmag- és sárgabarackmag-őrlemény pikáns ízt ad a salátáknak, főzelékeknek vagy krémleveseknek.
- Sütés és kenyérkészítés: Az őrlemények kiválóan használhatók süteményekbe, muffinokba, kenyérbe vagy kekszekbe, így a tápanyagok beépíthetők a mindennapi étkezésbe.
- Joghurthoz, zabkásához, müzlihez: Egy csipet lenmag- vagy máriatövismag-őrlemény krémes ízt és extra tápanyagot ad a reggelihez.
- Házi pesto vagy mártogatós: A tökmag- vagy sárgabarackmag-őrlemény remek alapja lehet házi pesto-nak vagy zöldségmártogatósnak.
Összegzés
Az őrlemények egyszerre egészségesek és praktikusak, hiszen felhasználhatók nyersen vagy sütéshez, desszertbe, főzelékbe, salátába. A csökkentett olajtartalom mellett is értékes tápanyagokat tartalmaznak, így remek kiegészítői egy kiegyensúlyozott étrendnek.