E, F, B1, B2, B6, D vitaminban gazdag. Omega-6 zsírsavat tartalmaz, enyhíti a prosztata panaszokat, megőrzi a csontok egészségét. Koleszterinszint-csökkentő hatása is ismert. E-vitamin tartalma a köröm, haj és bőr egészségére is jótékony hatással van.
Finom salátákon, zöld fűszerekkel és túróval összekeverve szendvicsben is fogyasztható.
1.) Prosztata egészsége
A tökmagolaj elsősorban a férfiak „gyógyszere”, hiszen segítséget nyújthat a prosztata jóindulatú megnagyobbodás okozta kellemetlen panaszok enyhítésében.
2.) Gyulladások leküzdése
3.) Felfázásos tünetek enyhítése
4.) Hajhullás csökkentése
A hidegen sajtolt tökmagolaj E-vitamin tartalmának köszönhetően segít megállítani a hajhullást. A linolsav egy esszenciális zsírsav, mely nélkülözhetetlen szervezetünk számára, amely a sejtek normális működéséhez, hajnövekedéshez elengedhetetlen. A tökmagolajban ez a zsírsav megtalálható. Nem csak a hajhullás előzhető meg vele, de a haj szépségének megőrzésében is segítség lehet, valamint a gyulladt, sérült bőr gyógyulását is támogatja.
5.) Szív-és érrendszer védelme
6.) Agyműködés (memória) javítása
7.) Immunrendszer védelme
Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, melyek az immunrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlenek.
Kúraszerűen:
Felnőtteknek naponta 1 evőkanál fogyasztása javasolt. Gyermekeknek napi 1 teáskanál.
Prosztata panaszok esetén a kúraszerű fogyasztás napi 1 evőkanál minden reggel, éhgyomorra.
Ételekbe:
Íze kiválóan illeszkedik sült csirkés saláta-öntetben, sütőtöklevesben vagy krumplisalátában, pörköltekben is. Akár torta krémjét is megbolondíthatja tökmagolajjal.
100% tökmag olaj. Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz!
Származási hely:
Magyarország
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
Energia tartalom |
3696 kJ (899 kcal) |
Zsír |
99,9 g |
amelyből telített zsírsav |
16,63 g |
Szénhidrát |
<0,03 g |
amelyből cukrok |
<0,03 g |
Fehérje |
<0,2 g |
Só |
0,05 g |
Hidegen sajtolt olaj esetében az alapanyagokból tisztítás után sajtolással állítjuk elő az olajat, HŐKEZELÉS NÉLKÜL. Ülepítés, szűrés után kerül a palackokba.
Szűz eljárás során az alapanyagokból tisztítás után préseléssel állítják elő az olajat. Az olajkinyerés elősegítése értekében a HŐKEZELÉS MEGENGEDETT.
A tökmag pirítás után kerül sajtolásra, éppen ezért egy markánsabb, dominánsabb ízt kapunk, melyet a vásárlók sok esetben jobban kedvelnek.
FONTOS megjegyezni, hogy a magasabb hőmérsékleten való kezelés miatt a vitaminok és ásványi anyagok veszíthetnek értékükből!