Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

PerfektNatura siker a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen!

PerfektNatura siker a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen!
PerfektNatura siker a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen! Díjazásban részesült a szűz tökmagolaj, tökmag őrlemény, a hidegen sajtolt tökmagolaj és a napraforgó olaj!

A Guild of Fine Food által szervezett, huszonöt éve indult Great Taste Awards a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenye, amelyre évente mintegy 12 ezer terméket neveznek. Az ötszáz fős zsűri séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból, ételkritikusokból és szakírókból áll össze. A Great Taste védjegy a kiválóság megbízható pecsétjeként a lehetőségek tárháza lehet az élelmiszer- és italgyártók számára.

De mit takar pontosan ez a védjegy? A legnagyobb és legmegbízhatóbb élelmiszer- és italakkreditációs rendszer. Az elismerés nagyon hasonló értékű, mint a neves Éttermeknek járó Michelin-csillagok. A Great Taste megbízható ajánlásokat adva a vásárlóknak, támogatja és népszerűsíti az élelmiszer és italgyártókat. Ha a GT lógót látjuk egy terméken, biztosak lehetünk abban, hogy kiváló minőségű terméket vásárolunk. A bírák a csomagolástól és márkajelzéstől eltekintve szigorúan íz alapján hozzák meg döntésüket.

1994 óta 150 ezer termék esett át ezen a szigorú folyamaton. A versenyen három, kettő és egy csillaggal díjazzák a termékeket. 3 csillagot kap a kiváló termék, a termékek körülbelül 2 százaléka kapja évente az elismerést. Három csillag csak a bírák teljes egyetértése esetén születhet. 2 csillagot a kiemelkedő termékek kapnak, a beérkezett termékek kevesebb, mint 10 százaléka éri el ezt a minősítést. 2 csillaggal az egyszerűen finom termékeket díjazzák. A beérkezett termékek körülbelül negyede éri el ezt a minősítést.

Évről évre számos magyar cég nevezi be termékeit és ennél is nagyszerűbb, ha csillagokkal értékelik a minőségüket. Idén 40 magyar cég 88 termékét tüntette ki a testület három, kettő vagy egy csillaggal.

Köztük volt a perfektnatura is. A tökmag őrlemény melynek étkezési felhasználása sokrétű és készíthetünk belőle sós ropogtatni valókat, kenyérféléket, lepényeket, héj nélküli tökmagból készült, fehérjében gazdag őrleményt két csillaggal jutalmazta a zsűri.

Ugyancsak két csillagot érdemelt ki a szűz tökmagolaj is, amelyet a férfiak olajának is neveznek, hiszen rendszeres fogyasztása közismerten enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodása okozta kellemetlen tüneteket. Hozzájárul továbbá a csontok egészségének megőrzéséhez is. Koleszterin szint-csökkentő hatása is ismert. E-, F-, B1-, B2-, B6-, D- vitaminban gazdag. Omega-6 zsírsavat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A tökmagolaj E-vitamin tartalmának, valamint a linolsav tartalmának is köszönhetően segíthet csökkenteni a hajhullás mértékét, elősegíti a haj és a köröm egészséges növekedését. Az immunrendszer általános védelmén túl, a szív- és érrendszerrel kapcsolatos panaszok mérséklésére, a felfázás okozta tünetek csökkentésére és a memória serkentésére is sikerrel használható. A gyulladt, sérült bőr gyógyulását is elősegíti. 

Viszont itt még nincs vége, két további termék is díjazásban részesült.  A hidegen sajtolt tökmagolaj egy csillagot zsebelt be, ami a szűz tökmagolajhoz hasonlóan rengeteg jótékony hatással bír.

Végezetül pedig a napraforgó olaj, mely sokak konyhájában megtalálható és számos felhasználási módja létezik, további A-, B-, D-, E- és K vitaminokban gazdag ugyancsak egy csillagot érdemelt ki.