Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Növényi eredetű étkezési olajok

Az egészségünk jelentős mértékben függ az életmódunktól és a táplálkozásunktól. Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított és minden tekintetben kiegyensúlyozott tápanyagbevitel. Az emberi szervezet számára leginkább fontos energiaforrások a különböző zsiradékok. A növényi eredetű olajok már évszázadok óta elengedhetetlen részei a táplálkozásunknak. Az étolajok olyan élelmiszerek, amelyeket olajmagvakból vagy más olajtartalmú növényi részekből sajtolással, esetenként finomítással, illetve sajtolással és/vagy oldószeres kivonással, majd finomítással állítanak elő. Éppen annyi energiát tartalmaznak, mint az állati eredetű zsírok, emiatt mértékletes fogyasztásuk szükséges. Energiát adnak a szervezetnek, segítségükkel szívódnak fel a zsírban oldódó vitaminok, valamint egyenletesen  tartják a  testhőmérsékletet. Számos betegség megelőzhető, visszafordítható szervezetünk erősítésével, karbantartásával, a szükséges és hiányzó elemek bevitelével, folyamatos pótlásával.

Az étolajok az előállításuk technológiája alapján lehetnek: hidegen sajtolt- , hőkezeléses eljárással sajtolt, szűz- és finomított étolajok. A szűz és a hidegen sajtolt étolajok esetén semmiféle adalékanyag hozzáadása nem engedélyezett, a nagy olajtartalmú növényi alapanyagból történő kinyerésük pusztán mechanikai módszerekkel történik.

Rendezés: